Gjøvikklubben markerte Stemmerettsjubileet 22. januar

16. jan 2013
Gjøvik soroptimistklubb og bistandsorganisasjonen FORUT inviterte til visning av den prisvinnende norske kinofilmen Gulabi Gang.

I rosa sarier tok soroptimister fra Gjøvik og ansatte i FORUT imot publikum. Riktig mange hadde funnet veien til forestillingen og den påfølgende samtalen mellom regissøren Nishtha Jain, Fokus-leder Gro Lindstad og FORUTs programkoordinator Dag Endal.

Filmen GULABI GANG inviterer publikum inn i kvinnenes kamp for rettferdighet og respekt. Filmen er et vitnesbyrd på kvinnekamp som pågår i dagens India, og tilbyr et norsk publikum et nytt perspektiv på vår samtid.

Filmen tar oss med til Uttar Pradesh i India, hvor kvinnene lengter etter rettferdighet og respekt. Hverdagen preges av trusler og vold. Drap forekommer jevnlig, og mennene som utfører udådene slipper ofte unna med det.

Kvinnene ønsker forandring, og har dannet Gulabi Gang (Den rosa gjengen). Uniformert i rosa sarier og med matchende stokker, hamler de opp med voldelige ektemenn, korrupte politikere og dommere. De står opp for sine medsøstre, og vinner!

Filmen er en moderne, feministisk David mot Goliat-historie. Det startet med en håndfull sinte kvinner, og har vokst til en bevegelse på mer enn 150 000 rosakledte, som kjemper kvinnenes kamp. Filmen er både ærlig og usentimental, men samtidig hjertevarmende og full av håp!

Gjøvikklubben benyttet også arrangementet til å presentere seg og sitt arbeid og Norske Soroptimisters Utdanningsfond som de har ansvaret for.
Les mer på Facebooksiden for arrangementet, på FORUT sin side eller prosjektets egen side www.gulabigang.in

Gulabi Gang 220113 Gro Lindstad , Fokus , Og Ellen Bjølseth
Gro Lindstad, daglig leder i Fokus og Ellen Bjølseth, Gjøvikklubben og styremedlem i Utdanningfondet

Kristina Monsbakken klar til å informere om vårt arbeid.
Kristina Monsbakken klar til å informere om vårt arbeid.
Kristina Monsbakken og Helen Neegård fra Gjøvikklubben
Kristina Monsbakken og Helen Neegård fra Gjøvikklubben