"...inspirasjon til å fortsette arbeidet som en global stemme for kvinner..."

21. jul 2019
Hilsener og bilder fra norske soroptimister på SI Convention i Kuala Lumpur

Se flere bilder, video og mer info om SI Convention 2019

Randi Mordal Hessen (1. visepresident) skriver:
"En liten rapport fra oss 6 soroptimister som deltar:
Det nærmer seg slutten på den 21. SI Convention, en Convention som ble åpnet av dronningen av Malaysia - og hennes tale vil vi neppe glemme med det første – den var både munter og interessant.
Dronningens åpningstale (mp4 video)


Vi har fått innblikk i klimaendringen og hva den gjør med kloden vår, viktigheten av rent vann og matsikkerhet, om kvinnelige gründere innenfor teknologi – om helse og livslang  velvære – og mye mye mer. Fullstendig program finner dere på https://siconventionkl2019.org/detailed-programme/

Både lørdag og søndag har vi deltatt på Workshop. 
Vi er i et land der det å spise er viktig – noe vi virkelig har fått oppleve – det serveres noe i alle pauser og det morsomme er at her hilses det med – «har du spist» – vi opplever KL og menneskene her som høflige og vennlige, noe varmt og fuktig men alle takler klimaet bedre og bedre for hver dag.
Det å oppleve og treffe igjen soroptimist-venner er nesten magisk – det smiles, klemmes og prates rundt over alt – det må bare oppleves. 
I kveld avsluttes det hele med en galla dinner – og vi kan la alt det positive med å delta på en Convention synke inn."

Kirsti Guttormsen (styremedlem i SI):
"Hilsener fra Kuala Lumpur - det har vært en fantastisk convention - utelukkende dyktige foredragsholdere og deltagere i paneldebatter, viktige oppdateringer på de feltene soroptimistene er opptatt av:
Likestilling - vann-  og matsikkerhet
Avskaffe vold mot kvinner, menneskehandel og utnyttelse
Kvinner som ledere innenfor teknologi og innovasjon
Helse og livslang "velvære"
Klima
– og mye mer."

"Soroptimist Convention: innlegg fra eksperter fra hele verden om: hvordan vannmangel og matsikkerhet påvirker kvinner særskilt, for ikke å snakke om klimaforandringer; får bekreftet hvor mye det haster. Kvinnehelse og vold mot kvinner - er aktuelle tema worldwide og fortsatt langt unna bærekraftsmålene her. Men soroptimister ser alltid etter løsninger, hva kan vi gjøre enkeltvis og sammen, også sammen med menn. Her var inspirasjon å få til nye prosjekter og ikke minst få info om gjennomførte prosjekter fra ulike verdenshjørner - alle under samme heading: En global stemme for kvinner." (Kirsti Guttormsen på Facebook)

"Soroptimist International Convention 2019 i Kuala Lumpur – Global Connections: Vel 1000 soroptimister fra hele verden samles for oppdatering og inspirasjon til å fortsette arbeidet som en global stemme for kvinner - og selvsagt knytte kontakter worldwide, da hører også dans med!" (Kirsti Guttormsen på Facebook)

"Friendship night på SI Convention - dans hører med og forener soroptimister fra hele verden. Soroptimists having fun!" (Kirsti Guttormsen på Facebook)

"Interessant verdenskonferanse med 1000 personer fra 105 land. Lærerike foredrag, men skremmende informasjon om sexindustrien og trafficking i denne delen av Sør-Asia. Kommende dronning av Malaysia åpnet konferansen. Imorgen drar vi videre til Kambodsja, som har en sterk historie å fortelle." (Gerd Louise Molvig på Facebook)

"YES!

Styret i SI har besluttet at vi får en ny føderasjon i Afrika!

(betinget av de får 2000 medlemmer (nå 1890 medl og de regner med å komme i mål i løpet av 2019) og at 2/3 av de afrikanske klubbene stemmer for. Deretter er det klart for charterseremoni.
Søknaden og presentasjonen fra afrikanske soroptimistledere vitner om stort engasjement, hardt arbeid, modernisering på flere områder og flere yngre soroptimister - en inspirasjon for oss alle!" (Kirsti Guttormsen, styremedlem i SI på Facebook)


 

Oppdatert 220719/tl 
Norske deltakere på SI Convention i Kuala Lumpur (f.v.): Veslemøy Klingsheim (Norges Advocacy Coordinator i Europaføderasjonen / Kristiansand), Inger Bjørnstad Jensrud (Hamar), Gerd Louise Molvig (FOKUS-kontakt / Rygge), Bente Lene Christensen (unionspresident / Fredrikstad), Kirsti Guttormsen (styremedlem i Soroptimist International / Oslo II), Randi Mordal Hessen (1. visepresident / påtroppende unionspresident / Ålesund)
"Valgt det..." er med som informasjon til alle – fantastisk! (Foto & kommentar: Gerd Louise Molvig)
Unionspresident Bente Lene Christensen representerte Norge da alle de 125 medlemslandenes flagg ble presentert under åpningsseremonien. (Foto: Soroptimist South West Pacific, Facebook)
Det norske flagget ble båret av unionspresident Bente Lene Christensen. (Foto: Gerd Louise Molvig)
SI styremøte med styremedlem Kirsti Guttormsen nr. 4 fra venstre (Foto: Sue Williams, Facebook)
Kirsti Guttormsen sammen med to av lederne av arbeidsgruppen for en afrikansk føderasjon (Foto: Kirsti Guttormsen)
Europeiske Advocacy Coordinators, deriblant Veslemøy Klingsheim, nr. 3 f.v. (Foto: Eva Skårner/Soroptimist Sweden, Facebook)
Friendship night (Foto: Kirsti Guttormsen)
Friendship night (Foto: Kirsti Guttormsen, Facebook)