Hilsen fra unionspresidenten

Grethe Mary Sørensen er president i Soroptimist International Norgesunionen 2021 - 2023. Her kan du lese om hennes erfaringer som soroptimist.

Jeg ble invitert inn i soroptimistfellesskapet på Ringerike for over 20 år siden og ble veldig godt mottatt.

Arbeid for å bedre barn og kvinners levekår inspirerte meg. At kvinner fra ulike yrker og i alle aldre samarbeidet i både lokale, nasjonale og internasjonale prosjekter var noe jeg ønsket å engasjere meg i!

Organisasjonsarbeid har alltid stått meg nært. Allerede i tiden som ung speider lærte jeg hvor viktig gode verdier, nettverk og samarbeid betyr for å oppnå resultater. Jeg har hatt ulike lederroller innen personaladministrasjon til jeg i 2019 ble pensjonist.

Med tiden har jeg påtatt meg ulike roller som soroptimist. Det har gitt meg innsikt i et verdensomspennende nettverk og jeg har sett hva betydningen av klubbenes og enkeltmedlemmenes engasjement betyr for dette globale fellesskapet av kvinner.

Vi feiret 100 år i 2021, og målet er fortsatt like tydelig: En global stemme for kvinner.

I min periode som unionspresident ønsker jeg at vi i vårt utviklingsarbeid ser på muligheter for å forenkle og fornye denne flotte organisasjonen vår. Vi ønsker å vise oss fram som den kraftfulle organisasjonen vi er, og på den måten også tiltrekke oss nye medlemmer. Vi ønsker å synliggjøre organisasjonen vår og drive påvirkningsarbeid for det vi tror på – å bedre kvinners levekår!

Dette gjør vi gjennom god kommunikasjon med tillitsvalgte, klubber og medlemmer der vi kan være tilgjengelig for hverandre. Vi skal dele gode ideer og inspirere hverandre. Nå som Norge har åpnet igjen, håper vi at klubblivet igjen kan blomstre slik at vi sammen kan utvikle nye prosjekter og rekruttere nye medlemmer som brenner for det samme som oss.

Hvis du som leser dette, ikke allerede er soroptimist, kan du finne mer informasjon om oss på soroptimistnorway.no. Vi er også på Facebook under Soroptimist International Norway.

Ta kontakt med oss - BLI SOROPTIMIST!

1. oktober 2021
Grethe Mary Sørensen, unionspresident

Unionspresident Grethe Mary Sørensen 2021-2023. Foto: Veslemøy Klingsheim.